studio point253

design inspired by you

Port of Grays Harbor – Coastal Innovation Zone

New entry, storefront, elevator and canopy. The canopy was designed by Garner Miller, AIA and Bill Sloane, AIA - partners at MSGS Architects. Bill Sloane, AIA was the Principal-in-Charge. Photo courtesy MSGS Architects.

New Entry, Storefront, Elevator and Canopy. The canopy was designed by Garner Miller, AIA and Bill Sloane, AIA – partners at MSGS Architects. Bill Sloane, AIA was the Principal-in-Charge. Photo courtesy MSGS Architects.

Designed while at MSGS Architects in 2010, this 22,252 sf warehouse/office/distillery remodel received LEED Silver designation by the USGBC. Bill Sloane, AIA, LEED AP – Principal-in-Charge Caroline Hedin, Assoc. AIA – Job Captain & Designer Port of Grays Harbor, Aberdeen, Washington – Owner MEP Engineers – BCE Engineers

 

New energy efficient windows and sunshades were added to the existing metal building. Decorative yet functional bike racks were added to continue the visual interest of the project. Photo courtesy MSGS Architects.

New energy efficient windows and sunshades were added to the existing metal building. Decorative yet functional bike racks were added to continue the visual interest of the project. Photo courtesy MSGS Architects.

 

With a floor-to-floor height of approximately 9 feet the original office felt dark and oppressive. To bring a sense of height, light and openness to this level, the acoustical ceiling tiles were removed, the existing structure and the new mechanical systems were painted a chocolate brown, and "clouds" were added to both reflect light down and provide interest. Additionally, solid doors were replaced with glass doors and large sidelights were added; both allow daylight to filter in to the space and peak-a-boo views to the landscape outside. Photo courtesy MSGS Architects.

With a floor-to-floor height of approximately 9 feet the original office felt dark and oppressive. To bring a sense of height, light and openness to this level, the acoustical ceiling tiles were removed, the existing structure and the new mechanical systems were painted a chocolate brown, and “clouds” were added to both reflect light down and provide interest. Additionally, solid doors were replaced with glass doors and large sidelights were added; both allow daylight to filter in to the space and peak-a-boo views to the landscape outside. Photo courtesy MSGS Architects.

 

As a LEED Silver project, all water is collected from both the roof and the loading dock canopy. The water is stored in two large cisterns and provides the water for the site's landscaping. Photo courtesy MSGS Architects.

As a LEED Silver project, all water is collected from both the roof and the loading dock canopy. The water is stored in two large cisterns and provides the water for the site’s landscaping. Photo courtesy MSGS Architects.

 

The existing structure, as seen in photos below, was a drab blue sitting amongst nearly identical buildings. The purpose of this renovation was to provide incubator space for young and start-up business in the Aberdeen, WA region. To assist in marketing the project and providing ease of identification for clients and customers looking for the tenants, a striped gray paint scheme of varying widths was designed - tenants now tell those coming to visit them, "Look for the gray striped building!" Photo courtesy MSGS Architects.

The existing structure, as seen in photos below, was a drab blue sitting amongst nearly identical buildings. The purpose of this renovation was to provide incubator space for young and start-up business in the Aberdeen, WA region. To assist in marketing the project and providing ease of identification for clients and customers looking for the tenants, a striped gray paint scheme of varying widths was designed – tenants now tell those coming to visit them, “Look for the gray striped building!” Photo courtesy MSGS Architects.

 

A view from the redesigned parking lot showing new landscape features. Photo courtesy MSGS Architects.

A view from the redesigned parking lot showing new landscape features. Photo courtesy MSGS Architects.

 

Existing structure. Photo courtesy MSGS Architects.

Existing Structure. Photo courtesy MSGS Architects.

 

Existing structure. Photo courtesy MSGS Architects.

Existing Structure. Photo courtesy MSGS Architects.

 

Existing structure. Photo courtesy MSGS Architects.

Existing Structure. Photo courtesy MSGS Architects.

 

Existing entry. Photo courtesy MSGS Architects.

Existing Entry. Photo courtesy MSGS Architects.

 

Previous ground floor office. Photo courtesy MSGS Architects.

Previous Ground Floor Office. Photo courtesy MSGS Architects.

%d bloggers like this: